130331, Bingolotto.

datum: 2013-03-31 klockan: 21:50:54

Vi hittade som sagt inget ställe som hade öppet och sålde bingolotter. Så fick bli över internet. Vi vann precis 350kr!


130331, uttråkad.

datum: 2013-03-31 klockan: 16:02:55

Vem kom på spelet "Candy Crush"? Helt sjukt vad man kan bli beroende. Jag laddade ner det i förrgår och är helt fast. Ja, jag är seg med sådant! Är egentligen inget fan av sådana spel men detta är ju helt galet. Tråkigt bara att man får vänta på liv för att kunna fortsätta spela.

Hela stan har stängt idag vilket innebär att man blir otroligt rastlös och kan inte göra något. Eller så tycker man bara det själv, finns miljoner saker att göra men är för lat för det idag. Jag ville spela bingo ikväll, ja, pensionärsvarning på mig!

Egentligen skulle vi hem till min mormor och morfar, men vågar inte riskera att de övriga också blir sjuka så bäst att stanna hemma. Borde börja med andra läxan också..


130331, omelett.

datum: 2013-03-31 klockan: 11:58:21

Idag blir det omelett till frukost/brunch igen. Igår blev det även en snabbtur in till Ikea efter Dolce Gusto-köpet. Blev lite nytt i köksskåpen. Nya vita tallrikar samt glas, som egentligen är vinglas utan fot, men kommer använda dem som vanliga glas.

Ögoninflammationen har fortfarande inte lagt sig, fjärde dagen nu. Egentligen rekommenderade dem att jag skulle in på akuten men i dessa tider vet jag att det endast finns en läkare där så det känns lönlöst att sätta sig där. Hoppas det snart går över!


130330, Dolce Gusto.

datum: 2013-03-30 klockan: 18:24:26
Nu har vi äntligen införskaffat oss en kaffemaskin, en Dolce Gusto Circolo.


130330, brunch.

datum: 2013-03-30 klockan: 11:40:55
Tvätten ligger i maskinerna och disken står på torkning. Har även handlat frukost till oss. På helgerna brukar det bestå av ljusa frukostbullar, men idag får bara min E detta till frukost. För min del blir det omelett gjord på två ägg och en liten skvätt mjölk. Till det fick det bli färsk bladspenat, hackad vårlök, babytomater och riven ost. Min mage mår ju så mycket bättre av att inte få i sig så mycket fett, socker eller kolhydrater (snabba givetvis). Så nu får det bli nedskärning på detta. 

Nu får det bli lite dammsugning och dammtorkning sedan fixa färdigt tvätten. Tänkte även om jag kanske skulle åka ut till media markt och införskaffa vår efterlängtade Dolce Gusto. Nu ska Emelie också bli vuxen och börja dricka kaffe. Givetvis för att få igång ämnesomsättningen och fettförbränningen. 

Ha en helt underbar påsk allihop! 

 
 
 
 

130328, hårprodukter.

datum: 2013-03-28 klockan: 21:43:06

Något jag verkligen älskar är hårvårdsprodukter, ansiktsprodukter och smink. Allt med skönhet har varit mitt stora intresse sen jag minns inte när. Att klicka runt och jämföra olika produkter är roligt och helst skulle jag velat jobba med detta. Men det innebär ju starka kemikalier, stress och ont i ryggen. Därför får det bli en hobbygrej istället.

Igår klickade jag hem nytt schampo och balsam. Testade dessa för flera år sedan men tyckte det luktade gudomligt och håret blev silkeslent. Nu är det dags igen!

Det blev även favorit hårmasken i 1 liters pumpflaska. Längtar till jag får hem dessa produkter!


130327, ögoninflammation.

datum: 2013-03-27 klockan: 13:11:13
Inatt har jag vaknat ca. 5 gånger av att mitt öga runnit och mitt i natten kanske man inte reflekterar till varför ögonen rinner. Så när jag vaknade i morse kändes ögat svullet och grusit. Kom sedan på att vi haft ett barn vi skickat hem i ögoninflammation och insåg då att givetvis har jag fått detta. Ibland gillar jag inte mitt jobb med alla dessa sjukdomar och ringer man hem barn så ska det alltid ifrågasättas. Varför inte bara acceptera att ditt barn blivit sjukt och låt barnet vara hemma. Ja, det är sådant som jag kan bli irriterad på faktiskt. Inte för att man inte kan vara hemma med sitt barn som jag förövrigt kan förstå att det är press från deras arbetsgivare och kan vara svårt att gå i från sitt jobb. Men man utsätter faktiskt andra barn och framförallt personalen för smittoriskerna. Om de är hemma med vård av barn så får de 80% av sin dagslön men om vi blir sjuka då blir det givetvis en karens. Tänker man så som förälder eller man tänker kanske inte alls på omgivningen. Aja, det är väl sådant som aldrig kommer bli bra ändå. Jag skulle hållt mitt barn hemma i förebyggande syfte. 
 
Satt i alla fall på Ellenbogen för att få träffa en sjuksköterska som kunde skriva ut ögondroppar. Satt där i 1,5 timme och när jag kommer in får jag inget recept. Om svullnaden inte lagt sig på 3 dagar får jag åka in till akuten. AKUTEN? För en ögoninflammation?! Jag är ALDRIG hos läkaren om jag så har någon infektion eller inflammation och det verkar ju vara helt lönlöst också då man inte får den hjälp som man vill ha. 
 
Nu blir det lite pluggande undertiden som kabelkillarna är här och fixar bredband och tv åt oss. 

130326, första.

datum: 2013-03-26 klockan: 21:48:30

Första undrar ni. Jo, första träningspasset på två år. När tanken slog mig att det var så pass längesedan jag slutade vara duktig med R och A på sats. Vi hade alltid minst tre inbokade pass per vecka. Känslan när man gick ifrån var gudomlig. Synd att tanken inte slagit mig tidigare.

Nu blir det nya tag. Jag kände verkligen hur min kondition försämrats, och då var den absolut inte på topp tidigare! Jäklar, nu ska jag flåsa och kämpa minst tre pass i veckan. Ska även sikta in mig på promenader/powerwalks varje dag. Nu får det bli ändring.

Jag har aldrig varit den där slanka, smala tjejen. Aldrig någonsin. Det har alltid funnits en del överskottskilon på min kropp, enda sedan jag kom till världen. Jag har alltid tänkt att jag vill vara smal. Kunna se snygg ut i precis vad som helst men min motivation har alltid slutat där. I min familj har vi ändå varit duktiga med mat. Alltid haft sallad till middagen och det var sällan det serverades pizza, burgare eller flottig, friterad mat på bordet. Allt var hemmalagat, oftast från grunden. Men när jag väl flyttade hemifrån, för ca 4,5 år sedan så blev det värre. Cola till maten som ofta bestod av pasta, då det var billigast. Hoppade över frukost och åt först vid lunchen på jobb. Billigast var ju godis. Kunde käka 200 grams Marabou till middag utan problem. Tryckte i mig light läsk och redbull i mängder för att orka. Var ute varje fredag och lördag och dagen efter kunde jag käka skräpmat på kvällen för jag mådde så illa.

Idag är väl ändå lite bättre men vi unnar oss alltid något onyttigt varje dag. Vilket inte blir att vi unnar oss, utan mer en ohälsosam livsstil. Så från och med nu, då allt detta antagen fått min mage att säga ifrån, blir det nyttiga kvällssnacks som grönsaker med dipp, light popcorn, fruktsallad, mörk choklad och mineralvatten. Nu får det vara nog. Har insett nu på senare tid att fett, kolhydrater och socker är boven i dramat. Så varför fortsätter jag plåga mig? För jag har noll disciplin för tillfället, eller aldrig haft gällande kost och träning. Nu blir det nya friska tag. 100% fokus på att min kropp ska må bra. Minska stressen och se till att äta regelbundet. Fler gympass och massor med vatten. Nu ska latmasken krypa ut från min kropp, och mina tio kilos övervikt. I can do it!


130323, lördag.

datum: 2013-03-23 klockan: 17:15:57

Idag har det stått mycket på schemat, men mer finns kvar. I torsdags fyllde jag 24 år, gamla tanten. Så idag fick jag välja ut min födelsedagspresent från älskis! Det blev en vit Monark Vera. Är så otroligt nöjd och glad över denna. Världens bästa sambo har jag!

Gick även upp 6.45 denna morgon för att tvätta inför morgondagen. Imorgon blir det kalas för ca. 15 personer i vår lilla tvåa på 63 kvm. Så tvätten är inlagd och upphängd. Smörgåstårtorna står i kylen, redo för garnering imorgonbitti. Nu blir det dammning, dammsuga, städa toaletten samt torka golven. Sen ska jag sitta och njuta av kvällen!

Ha en underbar lördagskväll! ♡


130319, gymkort.

datum: 2013-03-19 klockan: 17:42:04

Nu är kortet äntligen uthämtat. Inga ursäkter!


130314, snö.

datum: 2013-03-14 klockan: 13:41:28

Vill ha vår, sol och värme. I alla fall om en vecka. Det är min andra önskning på önskelistan 2013. Först kommer givetvis ett riktigt glädje år, liksom det förra, med min älskade E. Dock skulle jag vilja resa i sommar/höst. Uppskattar honom varje dag och jag är glad att jag får tillbringa mitt liv med honom. Lilla jag som är ingenting för världen får dela min värld med den bästa killen son finns. Och det gör mig lycklig!


130311, Ikea-besök.

datum: 2013-03-12 klockan: 21:48:10

Idag var jag först på upprop på den nya kursen jag ska gå under våren i skolan. Ska bli spännande och intressant. Hoppas allt kommer gå bra, men det tror jag säkert!

Efter skolan och lite mys med E blev det återigen att gå tillbaka till förskolan. Där mötte jag upp L och vi körde och hämtade E, min andra kollega, för en shoppingtur på Ikea. Vi köpte mattor, kuddar och annat mysigt till oss. Kommer givetvis lägga upp bilder sen när allt är klart.

Nu vill jag ha vår och sol och värme. Bort med kylan, snön och blåsten. Hemma hos oss har vi lite vår i alla fall, vilket alltid är en bra start.


130311, healthy.

datum: 2013-03-11 klockan: 13:40:32

Igår införskaffades massa nyttigheter och idag hämtas träningskortet ut. Matlådor står i kylen och väntar på oss. Nu känns det bra, nu ska vi klara detta - jag och min älskade E.


130307, sena kvällar.

datum: 2013-03-07 klockan: 22:00:36
Denna veckan har nytt golv lagts i köket. Samt att de hämtade garderobsdörrarna innan idag för att byta speglar. Känns härligt att det äntligen händer saker. Men det är väl efter mitt långa mail och kommentarer om att de får fixa en massa saker hos oss.
 
I förr går åkte mamma och hämtade mig på förskolan för att köra upp till Helsingborg. Där åt vi på en italiensk restaturang där vi beställde pasta frutti di mare, min favorit så klart! Efter middagen begav vi oss till Kaj Pollaks föreläsning om att ändra sina tankar. En riktigt bra föreläsning. 
 

130304, känseltavlor.

datum: 2013-03-04 klockan: 19:13:28

Idag har jag gjort färdigt vårt lilla rum på förskolan som vi tänkt skulle bli ett sinnesrum eller liknande.

I taket hänger ett ljusnät med små LED-lampor. Och ovanpå detta har jag satt ett blått tyg så det blir som en stjärnhimmel. Rummet är även fyllt med mattor och kuddar. Vi har PET-flaskor med vatten och glitter i. Deras trygghetsböcker (där bilder på familjen, nära och kära finns) hänger där inne. Vi har även byglar med små gardiner där det gömmer sig olika speglar som gör spegelbilden större eller upp-och-ner. Samt känseltavlor med olika material; frotté, plast, wellpapp, papper, sugrör, glanstyg och majskroks liknande material.

Behöver ju inte gå in på hur allt är kopplat till läroplanen men jag tycker det blev otroligt mysigt! Eller vad tycker ni?


130303, inspiration.

datum: 2013-03-03 klockan: 22:08:54

Idag var min älskade broder hos oss och hjälpte oss med ett kost- och träningsschema. Nu gäller det att få lite inspiration och motivation.


130303, romsås.

datum: 2013-03-03 klockan: 21:01:10
Idag serverades det ungsbakad lax med dill, peppar och flingsalt. Till det hade vi små kokta potatisar och världens godaste romsås. Skulle kunna äta denna med sked! Creme fraîche, majonäs, dill, stenbitsrom, rödök samt aromat. Detta måste ätas oftare! 

Givetvis mammas recept! 

130303, hudvård.

datum: 2013-03-03 klockan: 17:51:12

Nu får det bli ändring. Nya hudvårds produkter hoppas jag kan ge en finare och bättre hy i ansiktet.


130303, sy-dags.

datum: 2013-03-03 klockan: 16:55:54

Idag tog jag fram symaskinen jag fick av mamma förra helgen. Blev att jag sydde tre par "gardiner" som kommer sitta på byglar på förskolan. Vi kommer göra ett sinnesrum där barnen får undersöka vilket bidrar lite till Reggio Emilia-teorin som vi är inspirerade av. I rummet finns ljusnät med blått tyg som ska föreställa stjärnhimlen. Det finns även stora mattor och massor med kuddar. Nu ska det göras känseltavlor med olika material. Någon som vet något kul man kan göra? Har 7 tavlor som ska upp och vi har tänkt oss sandpapper, bubbelplast, långhårigt tyg och sugrör. Några andra idéer?


130303, födelsedags firande.

datum: 2013-03-03 klockan: 14:45:04

Idag fyller vår fina katt tre år. Tycker tiden går hemskt fort. Har jag verkligen haft min hårtuss i tre hela år. Så imorse fick hon kladdmats tårta med godis på. En riktig lyxfrukost!


130202, nya skor.

datum: 2013-03-02 klockan: 20:53:21

Då jag inte hittade något i stan blev det nätshopping istället. Denna gång blev det dessa lackboots men även ett par inneskor till jobbet då jag inte kan hitta mina gamla sedan julen. Men de behövdes byta ut. De hade jag haft i säkert 2,5 år men de var världens skönaste!

Ikväll blev det inget mys med K och L men det innebär massor med egen tid och mys med E istället.


130202, mello-kväll.

datum: 2013-03-02 klockan: 15:24:34
Blev en snabbrunda i stan innan men tycker det inte finns något som lockar mitt intresse faktiskt. Tänkte ha något nytt till ikväll för det känns som man går i samma kläder varenda dag. Men så tycker väl de flesta. 
 
Ikväll kommer K och L till oss på lite Melodifestivalen mys. Ikväll blir det nog middag på BRONX för att fira E och mig. 
 
Ha en bra kväll! 

130301, lycklig!

datum: 2013-03-01 klockan: 22:22:03

Fick världens bästa mail innan idag! Är överlycklig och min älskade är sjukt bäst han också! Är stolt över honom!


130301, första mars.

datum: 2013-03-01 klockan: 21:44:00
Usch, vad tiden går fort. Då var vi inne i mars och det innebär ju bara en sak - vårmånaderna är äntligen här! Idag har det varit en supermysig dag på alla sett och vis. Inledde dagen med att förskolan var stängd då vi pedagoger hade utecklingsdag följt av underbart vårväder. Vi hade en tjej, Stina, får stadsdelen som pratade om vart anhöriga ska vända sig i olika situationer så som missbruk, misshandel, våld innanför eller utanför hemmet, äldre och så vidare. En väldigt intressant föreläsning faktiskt.
 
Detta följdes med MBTI, en sorts personlighets-test som alla inom förskoleverksamheten får gå igenom. Ett väldigt intressant test och det stämmer verkligen - iallafall på mig! Jag har ISFJ som i korta drag är en person som är introvert, har ordning och reda och går på min känsla. Det finns 16 olika kombinationer av denna typ av personlighets-test. Vår chef hade även överraskat oss med en tårta då vi missat att fira förskolans 1 års dag, vilket var den 1 november. Men bättre sent än aldrig.
 
Och avslutningsvis hade vi föreläsning om klimat smart mat vilket var otroligt intressant. Från och med nu kommer jag nog faktiskt försöka handla hem ekologisk och KRAV-märkt mat. Visste ni att man sprutar in ett visst ämne från fisk i tomater för att de ska bli större? Äckligt!

Klockan 17-18 hade några kollegor bokat in oss på Big Bowl för att bowla och köra afterwork. Ett otroligt mysigt sätt att avsluta denna dagen på! Linda och jag fick en egen bana men det gick urdåligt för mig men lika glad är jag för det. Vi beställde även in alkoholfria strawberry daiquiri som var supergoda! 




 
 
 
 
 
 

RSS 2.0